Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 21 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: noedels in Singapore-stijl met garnalen en char siu

Noedels in Singapore-stijl: je kent ‘m misschien wel van de traditionele Chinese afhaalchinees onder de naam ‘mihoen Singapore’. Of het gerecht echt uit Singapore komt, valt te betwijfelen. Maar het is wel een enorm bekend roerbakgerecht, waarvan de combinatie garnalen en varkensvlees samen met kerrie de essentie is. En díe essentie, die is echt heel erg goed.

Char sui (geroosterd varkensvlees)

Zelf dit geroosterde varkensvlees maken – je weet wel, die prachtige rode variant – heeft wat voeten in de aarde, in ieder geval een tripje naar de toko. In het recept kiezen we voor een simpele variant uit de oven, maar er zijn wel een aantal ingrediënten nodig die je misschien niet direct in je keukenkastje hebt staan.

De rode kleur is kenmerkend voor char siu, maar je kunt het bietenpoeder of de gefermenteerde tofu ook weglaten (je krijgt dan natuurlijk alleen geen rode kleur). Je kunt ook het varkensvlees vervangen door hamblokjes en deze bakken in de marinade (ook zonder de rode ingrediënten), dat scheelt ook heel veel tijd, zonder daarbij in te leveren op smaak.

Char siu: rood, geroosterd varkensvlees uit de Chinese keuken

Singapore noedels
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Singapore noedels met garnalen en char siu

Snijd het varkensvlees in blokjes voor de chiar siu. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Verdeel dit over het varkensvlees en zet voor een paar uur in de koelkast om te marineren.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet de char siu in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm ondertussen de sesamolie in een grote koekenpan of wok en bak de knoflook samen met de bimi en het kerriepoeder een paar minuten. Voeg de paprika, rode peper en garnaaltjes toe en bak nog eens 2 à 3 minuten. Voeg de noedels toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg als laatste de char siu toe en meng goed door. De saus uit de ovenschaal mag je ook over het gerecht druppelen.

Noedels! Noedels! Noedels!:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.