Redactie
Redactie Dessertrecepten 2 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Gezonde appeltaart zonder gluten, zuivel en geraffineerde suiker

Lekker snoepen van een flink stuk appeltaart met slagroom kan zo heerlijk zijn, maar is een stuk minder goed voor de lijn en je suikerspiegel. Daarom maakte Lotte van de blog Heerlijk Puur deze ‘gezonde’ appeltaart die vrij is van gluten, zuivel én geraffineerde suikers.

Voor dit recept gebruikte ze een springvorm met een doorsnee van 10 centimeter. Wil je een grotere taart bakken? Gebruik dan vier keer zoveel van alle ingrediënten.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in koud water en dep droog met keukenpapier. Meng de stukjes appel met de rozijnen, kaneel en siroop. Zet even apart.

Meng het amandelmeel met de suiker en het zout. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie en 3/4 van het ei toe, en meng met een vork. Bekleed de bodem van het springvormpjes met bakpapier en vet de hele vorm in met een beetje kokosolie. Bedek met 3/4 van het deeg, bestrooi met het harvermoutmeel en vul met het appelmengsel.

Rol van het resterende deeg dunne reepjes en leg deze kruislings op de vulling. Smeer tot slot nog een beetje van het ei over de taart. Bak een half uur in de oven en draai na een kwartier de oven terug naar 150 graden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.