Redactie
Redactie Diner 4 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: quiche met spi­na­zie, gei­ten­kaas & amandelschaafsel

Een heerlijke quiche uit Culy’s keuken: met spi­na­zie, gei­ten­kaas, spekjes, zongedroogde tomaatjes en amandelschaafsel.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pers de knoflook of snijd het teentje fijn. Bak deze met wat olie in een diepe pan of wok. Voeg na een minuutje de spinazie toe en laat deze slinken. Haal na een paar minuutjes eruit en leg de spinazie in een zeef, zodat overtollig water eruit kan lekken. Hoe droger de spinazie de quiche in gaat, hoe beter.

Bak de spekjes uit in een pan (zonder olie of boter) en leg daarna op keukenpapier. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Laat het bladerdeeg ontdooien, indien het uit de diepvries komt. Leg eventueel bakpapier in je bakvorm en beboter of spray deze in met bakspray. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.

Klop in een kom de eieren los en roer de crème fraîche, de spinazie en de geitenkaas er doorheen. Doe er vervolgens de spekjes en de stukjes zongedroogde tomaat bij. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de bladerdeegbodem in de vorm. Strooi het amandelschaafsel er tot slot overheen.

Zet de quiche 35 minuten in de oven op 200 graden. Haal daarna voorzichtig eruit, wacht een minuutje (of twee) en haal, indien je een springvorm hebt gebruikt, de ring los. Snijd in mooie punten en serveer.

Wit porseleinen bord van Dille & Kamille, € 4,95

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.