Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Rudolph’s niet te versmaden Pecan Pie

Noten zijn gezond, lekker en vooral erg veelzijdig. Zo zijn ze heerlijk door (zelfgemaakte) granola, maar in een gebakje met bijvoorbeeld pecannoten ook echt niet te versmaden. Rudolph van Veen maakte in Rudolph’s Bakery dan ook een pecan pie die niemand kan weerstaan.

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Bij de ingrediënten staat tarwegries, ontstaan uit de bereiding van bloem uit tarwekorrels, wat je kunt kopen bij de betere groothandel. Sla je het deze keer liever over? Vervang het dan door polenta of maïsmeel. Gewone bloem kan ook, maar geeft wel een ander resultaat.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng het tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot vijf millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier op het deeg en strooi de blindbakbonen erover. Bak het deeg in de oven in circa 20 minuten gaar. Haal de blindbakvulling na circa 15 minuten uit de vorm. Zet het deeg nog vijf minuten terug in de oven.

Smelt de boter. Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren. Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.