Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke salted caramel cake met gecondenseerde melk

Deze makkelijke salted caramel cake heeft de smaak van salted caramel, zónder dat er echte karamel aan te pas komt. Slaak maar vast een zucht van opluchting, want dat betekent dat je niet hoeft te hannesen met hete suiker.

Op de website van LA Times kwamen we een superslim idee tegen. Want door gecondenseerde melk door het beslag voor je cake te mengen en zoute boter te gebruiken, krijgt je cake die heerlijke smaak van salted caramel. Salted caramel cake zonder gedoe dus!

Ook interessant: Wist je dat je ook vegan salted caramel kunt maken? Zo doe je dat!

Makkelijke salted caramel cake
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

Salted caramel cake

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet de bakvorm in met boter, bekleed ‘m met bakpapier en vet dat ook weer in met een beetje boter.

Mix de rest van de boter zo’n 5 minuten lang op hoog volume met de suiker tot het mengsel zachtgeel en luchtig is. Schraap het tussendoor van de wanden.

Meng ondertussen de bloem, bakpoeder en het zout goed door in een kom.

Schenk de gecondenseerde melk in een vaste, dunne straal bij het botermengsel terwijl de mixer draait op de medium stand.

Als alle melk is opgenomen en je een homogeen mengsel hebt, voeg je de eieren één voor één toe. Laat hierbij de mixer ook weer aanstaan op de medium stand. Schenk daarna het vanille-extract erbij.

Schraap het mengsel weer van de wanden. Zet de mixer aan op de laagste stand en voeg de bloem in beetjes toe. Als alle bloem is gemengd, zet je de mixer uit.

Schep het beslag in de ingevette cakevorm en maak de bovenkant glad. Zet het in de voorverwarmde oven en laat de salted caramel cake in ongeveer een uur goudbruin bakken, tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Salted caramel cake recept
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy