Salade met gerookte makreel en kikkererwten

Culy 23 feb 2014 Diner

Deze gezonde salade vonden we op de mooie blog For the Love of Taste. Lekker als bij- of als hoofdgerecht. 

Spoel de geweekte kikkererwten om en breng in schoon water aan de kook. Laat ongeveer een kwartier koken, tot ze beetgaar zijn. Haal de pan van het vuur en giet de kikkererwten af. Spoel ze na met koud water en laat uitlekken.

Meng voor de dressing de azijn met de kruiden in een grote kom, en mix er met een garde de olijfolie door. Voeg de lauwwarme kikkererwten toe aan de dressing en laat even intrekken.

Snijd met een mes de schil van de (bloed)sinaasappels en vervolgens in stukjes. Voeg samen met de venkel toe aan de salade.

Knip met een schaar de tuinkers uit het bakje, snijd de makreel in grove stukken en voeg samen met de tuinkers toe aan de salade. Meng kort.

mackerel chickpea - makreel kikkererwten - salade

Voor 2-4 personen:

  • 160 gram gedroogde kikkererwten, 24 uur geweekt in water
  • 1 kleine bloedsinaasappel
  • 1/2 sinaasappel
  • 100 gram gerookte makreelfilet
  • 1/2 venkel, fijn gesneden
  • Verse tuinkers

Voor de dressing:

  • 50 ml witte-wijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout (specerijenmengsel, verkrijgbaar bij sommige supermarkten of speciaalzaakjes)
  • Snufje milde chili flakes
Reageer op artikel:
Salade met gerookte makreel en kikkererwten
Sluiten