Redactie
Redactie Diner 23 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Carpaccio van rode biet en sinaasappel met geitenkaasmousse

Dit recept kregen we toegestuurd door Jeroen van Leeuwen. Een heerlijk lunchgerecht of voorgerecht, deze ‘carpaccio’ van rode biet en sinaasappel met geitenkaasmousse.

Snij de sinaasappel in partjes en de rode biet in dunne plakjes. Voor een net effect steek je met een rond stekertje cirkels uit de biet. Leg deze netjes op een mooi bord en leg de partjes sinaasappel erop.

Maal de walnoten tot gruis, bijvoorbeeld in een hakmolen of vijzel. Strooi dit walnoten ‘gruis’ tussen de bietjes en partjes sinaasappel. Maak met de honing drupjes over het bord.

Voeg alle ingrediënten voor de mousse in een schaal en klop deze met een garde totdat het mengsel glad en zacht is (je mag geen stukjes geitenkaas meer zien).

Doe dit mengsel in een slagroomspuit en zet deze met een patroon onder druk. Schud de slagroomspuit goed en spuit eerst een deel weg (of eet het op!). Spuit hierna mooie toefjes op de plakjes biet. Mocht je nu geen slagroomspuit hebben, klop het dan verder op met een garde en maak met een lepel hoopjes.

Maak af met mooie blaadjes waterkers en eventueel nog wat peper, zout en goede extra vergine olijfolie. Geniet ervan!

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.