Culy Homemade: sesamkip, beter dan de take-away!

Lai-Wah Chong 3 feb 2019 Diner

Sesamkip vind je vaak terug op het menu van menig Chinese take-away. Een populair gerecht met botermalse kip en een zalige saus vol smaken. Dit recept voor sesamkip maak je heel gemakkelijk zelf thuis en is beter dan die van de take-away!

Het recept voor sesamkip

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng de kip in een kom met de maïzena, tahin, rijstwijn en een beetje zout. Laat 20 minuten marineren.

Meng in een andere kom de bloem met de sesamzaadjes en witte peper. Haal de stukken kip door het bloemmengsel en zorg dat alles goed bedekt is.

Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kip 14 minuten in de oven. Keer de stukken halverwege om.

Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak hierin de knoflook gedurende 10 seconden. Schenk de rijstwijn erbij en kook 10 seconden mee.

Roer de bouillon, rijstazijn, sojasauzen, sesamolie en suiker erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.

Meng de maïzena met het water erdoor en roer tot de saus dik genoeg is, zodat het aan een lepel blijft plakken. Schep de stukken kip voorzichtig door de saus en besprenkel met de bosui en wat extra sesamzaadjes. Serveer met rijst.

Wat eten we vandaag? Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox:



Sesamkip

Sesamkip recept

Voor 3 tot 4 personen:

Voor de kip:

  • 600 gram kippendijfilet, in niet te kleine stukken
  • 2 flinke eetlepels sesamzaadjes + extra, geroosterd
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 eetlepel Shaoxing Chinese rijstwijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout
  • Witte peper

Voor de saus:

  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Shaoxing Chinese rijstwijn
  • 1 theelepel donkere rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels maïzena vermengd met 2 eetlepels water
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: sesamkip, beter dan de take-away!
Sluiten