Culy Homemade: romige kippensoep zonder room en met heel veel groenten
Dit is een romige update van de kippensoep die je gewend bent. Zonder room (!) en met veel groente. Hartverwarmend en precies wat je nodig hebt op een koude dag.
Behoefte aan comfort food? Dan moet je deze romige kippensoep eens proberen. De romigheid komt van de roux die we maken met bloem en melk. Room en veel boter zijn daarom niet nodig om deze soep te maken, dat in combinatie met de berg groenten die we toevoegen, maakt dit een supergezonde soep.
Om de kippensoep een extra kick te geven doen we lekker wat gember in de soep. Aan het eind voegen we ook een scheut citroensap toe, want kippensoep met citroen is een geweldige combinatie.
Romige kippensoep met veel groente
- Zet een grote soeppan op het vuur en smelt de boter. Kruid ondertussen de kippendijen met zout, peper en gedroogde tijm.
- Voeg de kippendijen toe aan de pan en bak ze bruin aan beide kanten (het hoeft nog niet gaar te zijn).
- Haal de kip uit de pan en voeg daarna de ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan. Voeg ook de tijm, laurierblad, peper en zout toe. Bak 5 minuten, tot de ui glazig is.
- Gooi de bloem in de pan en bak 1 minuut, zodat de bloemige smaak eruit wordt gebakken. Giet vervolgens de kippenbouillon en melk in de pan en roer voortdurend.
- Breng de romige kippensoep aan de kook en voeg de kippendijen toe samen met de vermicelli. Kook de soep tot de kip gaar is, zo’n 20 minuten.
- Als de kip gaar is, haal je ‘m uit de pan en snijd je ‘m in hapklare stukken. Je kunt er ook voor kiezen om de kip te pluizen met twee vorken.
- Haal de kippensoep van het vuur en vis het laurierblad eruit. Voeg vervolgens de kip samen met doperwten toe aan de romige kippensoep. Doe ook het citroensap en de peterselie erbij.
- Verdeel over kommen en garneer met takjes peterselie.
Nog meer lekkere soepen:
- Culy Homemade: simpele pastinaaksoep met appel en tijm voor een gezonde start
- Culy Basics: basisrecept champignonsoep
- Culy Basics: het allerbeste basisrecept voor broccolisoep