Redactie
Redactie Dessertrecepten 15 dec 2011
Leestijd: 1 minuut

Rocky road brownies

Een heerlijk Amerikaans snackrecept van Caroline: rocky road brownies, met chocolade, marshmallows, noten en nog veel meer. Ook een geweldig toetje, en dit doet het ook heel goed op verjaardagsfeestjes.

Voor de chocoladecake: verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante vorm van 20 centimeter in en bekleed beide zijden met bakpapier.

Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje op laag vuur en laat het daarna vijf minuten afkoelen. Klop de suiker, eieren, bloem en cacao erdoor. Lepel het beslag in de vorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Bak de cake 35 minuten of totdat een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in de vorm.

Maak de rocky road: smelt de boter, chocolade en golden syrup au bain marie. Laat de gesmolten massa 15 minuten afkoelen, doe dan de marsmallows, Maltesers, rozijnen en de walnoten erbij en meng met de chocolade. Verdeel alles over de cake en spreid het uit met een spatel. Laat het op een koele plaats opstijven. Verwijder uit het blik en snijd in 16 vierkanten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.