Redactie
Redactie Diner 16 dec 2011
Leestijd: 1 minuut

Geroosterde spruitjes met tijm & rozemarijn

Spruitjes vies? Echt niet. Deze geroosterde spruitjes met kruiden vindt bijna iedereen lekker.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Zijn het echt grote spruiten, snijd ze dan in kwarten.

In een middelgrote kom meng je de olijfolie en een beetje witte of rode wijn azijn. Voeg de spruitjes hieraan toe schep goed om. Laat minstens 5 minuten marineren.

Zet een koekenpan op hoog vuur en laat goed heet worden. Fruit de knoflook erin aan en doe vervolgens de spruiten (met dressing) erbij, zo veel mogelijk met de platte kant naar beneden. Bak tot het meeste vocht is verdampt, en begin dan pas met roeren. Laat lekker bruin worden, ongeveer 5 tot 7 minuten bakken. Proef daarna een spruitje als test; deze moet knapperig maar toch zacht zijn, en goed bruin.

Meng de spruitjes met versgehakte tijm en rozemarijn en serveer.