Redactie
Redactie Diner 2 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Homemade burgers met tonijn & zwarte rijst

Zit jij ook in je burger periode, waarbij je elke week wel een avondje burgers eet? Snappen we, wij zitten ook in een burger rush. Maar je wil wel eens een keer wat anders, toch? Deze burgers met tonijn & zwarte rijst van For The Love of Taste zijn heel bijzonder én gezond.

Kook de rijst in een pan met water (op 150 gram rijst zo’n 450 ml water). Kook op hoog vuur totdat het water zo goed als weg is. Let op: niet tussendoor roeren. Doe nu de deksel op de pan en draai het vuur laag en laat zo nog even 5-10 min staan.

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Fruit in een koekenpan de ui, knoflook en chili mooi glazig en zacht. Voeg de erwtjes toe en bak kort mee.

Doe de ui mix in een grote mengkom. Voeg de tonijn toe en vervolgens ook de gekookte rijst. Breng op smaak met wat peper en zout en hussel goed door elkaar.

Schep 5 a 6 grote lepels uit deze mix apart en zet dit even aan de kant.

Voeg, aan het grote deel, de olijfolie en citroensap toe en pureer het geheel kort en grof met de handmixer.

Voeg de munt, citroenschil en het eerdere kleinere apart gezette deel rijstmix toe aan de gepureerde mix. Zo heb je een combinatie van fijn en grof! Hussel alles goed door elkaar en vorm met je handen 4 burgers.

Verhit in een koekenpan een goedgevulde bodem olijfolie en bak de burgers aan weerskanten mooi bruin door op relatief hoog vuur kort te bakken, zodat er zich een mooie knapperige korst vormt.

Serveer de burgers met citroenpartjes en eventueel extra andere ingrediënten naar wens.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.