Redactie
Redactie Diner 21 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Rijk gevulde paprikasoep

Als het weer wat kouder begint te worden is een rijk gevulde soep het ideale maaltje na een lange dag werken. Schoenen uit, sloffen aan, spring op de bank en genieten maar. Dit recept voor paprikasoep is afkomstig van de blog Health Beauty Mind. Een aanrader!

Zet een grote pan op met water voor de aardappelen en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes zodat ze sneller gaar worden. Kook de aardappelen vijf tot tien minuten voor en leg ze daarna op een bord. Zet opzij.

Snijd de paprika’s, courgette, prei en ui in grove stukken en bak deze op middelmatig vuur vijf tot tien minuten in een grote pan. Zorg dat deze groot genoeg is en dat er minstens twee liter soep in past.

Schep de groenten nu in een blender en voeg daarbij een halve liter water toe. Gebruik je verse tomaten? Voeg deze dan in stukken toe. Mix het geheel totdat het zo glad mogelijk is en giet dit dan terug in de pan. Dit kun je overigens ook met een staafmixer doen.

Doe er vervolgens de gezeefde tomaten bij samen met drie tot vier eetlepels ketjap (naar smaak) en eventuele andere kruiden als paprikapoeder, kerrie, kurkuma, zout en peper.

Voeg de aardappels toe en roer deze net zolang totdat ze opgewarmd zijn in de soep en dat is hij klaar om geserveerd te worden!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.