Redactie
Redactie Diner 20 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Supersnelle courgettesoep met komijn uit Viva Arabia

Dit heerlijke recept voor courgettesoep met komijn komt uit het boek Viva Arabia van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Een aanrader!

Pel de uien en knoflook en snij fijn. Snij de courgette grof. Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook, courgette en de helft van het komijnzaad 10 minuten op een laag vuur.

Voeg 1 liter water toe en kook de soep in 15 minuten gaar. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of in een keukenmachine.

Rooster de andere helft van het komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan.

Serveer de soep in grote kommen met een flinke scheut olijfolie. Garneer met het extra geroosterde komijnzaad en dien op met grof brood.

Viva Arabia wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is te koop voor € 25,-.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.