Toblerone semifreddo met kersensaus

Culy 24 nov 2017 Recepten

Voer voor Vrienden: Het menuboek voor zorgeloze etentjes door Eva Posthuma de Boer is zojuist verschenen. Een heerlijk kookboek vol fijne recepten. Wij mogen alvast een lekker gerecht uit dit boek delen: Toblerone semifreddo met kersensaus.

Zo maak je de kersensaus:

Plaats een zeef op een kom en laat de kersen erin uitlekken. Breng het kersensap in een steelpannetje aan de kook met de suiker, vanillesuiker en het kaneelstokje. Roer de maizena in een kopje glad met 2-3 eetlepels water. Giet bij de siroop. Laat koken tot het sap wat stroperig wordt. Doe de kersen erbij en zet het pannetje apart.

Zo maak je de Toblerone semifreddo:

Bekleed een cakeblik met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen. Hak de Toblerone in kleine stukjes; het mag een beetje onregelmatig en grof, die ‘bite’ is lekker.

Zet drie beslagkommen klaar (of slabakken – ’t is maar net hoe je het beziet). Splits de eieren. Doe de eiwitten in een kom, de dooiers in een andere. Klop het eiwit tot je er net pieken van kunt maken.

Snijd de vanillestokjes open, schraap het merg eruit, en voeg met de suiker toe aan de dooiers. Mix dit tot je een roomwitte, luchtige massa hebt.

Klop in de derde kom de slagroom stijf. Spatel er voorzichtig de Toblerone door, vervolgens het dooiermengsel, dan het eiwit.
Giet het mengsel in het cakeblik en strijk glad met een spatel.

Dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries. Een nacht mag ook, maar dan moet je hem er een halfuur voor serveren uithalen. (Mocht je iets van het mengsel overhouden, kun je daarvan een miniportie maken om stiekem zelf op te snoepen.)

Dien de semifreddo op in plakken, met de kersensaus.

Semifreddo_Toblerone_kersensiroop

Fotografie Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio – Styling Lieke Heijn – Foodstyling Yvonne Jimmink

Voer voor Vrienden: Het menuboek voor zorgeloze etentjes ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 24,99.

 

Voor de semifreddo:

  • 150 gram toblerone
  • 2 eieren
  • 1½ vanillestokje
  • 75 gram suiker
  • 375 ml slagroom

Voor de kersensaus:

  • 375 gram kersen uit pot (zonder pit)
  • Sap van de kersen
  • 3 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel maizena
Reageer op artikel:
Toblerone semifreddo met kersensaus
Sluiten