Culy
Culy Dessertrecepten 3 juli 2012

Rabarbertaart met merengue en amandelschaafsel

Een goddelijk recept van Caroline: rabarbertaart met merengue. Een heerlijke, zomerse taart om te trakteren als je op een warme dag jarig bent, of gewoon als je bezoek krijgt en iets speciaals op tafel wilt zetten.

Zo maak je de rabarbertaart

Was de rabarber en droog ze af. Snijd in kleine stukjes, doe ze in een schaal met twee eetlepels suiker en schep om.

Laat even staan. Doe ze daarna in een vergiet en laat minsten een uur uitlekken (ik heb het langer gedaan). Er komt namelijk veel vocht vrij. Rooster ondertussen de amandelen, laat ze afkoelen en maal ze fijn. Ik doe dat in mijn kaasmolentje.

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm met een doorsnee van 24-26 centimeter in.

Beleg de bodem met bakpapier. Meng in een kom de gezeefde bloem, gemalen amandelen, zout en bakpoeder. Zet opzij.

Mix met een handmixer de boter, suiker en vanille extract tot de boter luchtig en de suiker gemengd is.

Mix één voor één de eieren erdoor. Meng op heel lage snelheid de droge ingrediënten erdoor tot alles net gemengd is, niet te lang mengen.

Doe het beslag in de vorm, strijk glad en verdeel de uitgelekte rabarber erover. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten.

Mix intussen de eiwitten stijf en voeg de suiker beetje voor beetje toe en meng tot de eiwitten stevig en glimmend zijn. Verdeel het eiwitschuim over de rabarber en strooi er wat amandelschilfers over.

Zet terug in de oven en bak de taart nog 15 minuten. Als het eiwit té bruin wordt, kun je het voorzichtig afdekken met aluminiumfolie.

Laat helemaal afkoelen en verwijder dan pas de vorm.

Wat kan je nog meer met rabarber? Wij vertellen je alles over onze favoriete seizoensgroente

Meer overheerlijke taartrecepten

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Rabarbertaart met merengue en amandelschaafsel
Sluiten