Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 10 nov 2025
Leestijd: 2 minuten

Maak de pumpkin spice cinnamon roll latte voor het iconische herfstgevoel

Hoe krijg je nou dat iconische herfstgevoel in je glas? Met een pumpkin spice latte natuurlijk, maar dan met een heerlijke twist van kruidige cold foam en zelfgemaakte pumpkin spice siroop. Aanschouw: de pumpkin spice cinnamon roll latte!

We zijn gek op pumpkin spice-specerijenmix en maken graag een eigen fles pumpkin spice-siroop. Hiervoor gebruiken we een potje pumpkin spice-specerijenmix van Verstegen: een heerlijke mix van kaneel met gember, nootmuskaat, kruidnagel, piment en kardemom. Wel zo makkelijk, toch?

Met de specerijenmix van Verstegen haal je in één keer dat warme herfstgevoel in huis. Het beste? De pumpkin spice-specerijenmix zijn niet alleen lekker in deze pumpkin spice cinnamon roll latte. Ook in baksels zoals worteltaart, pannenkoeken en ga zo maar door.

Pumpkin spice latte | pumpkin spice cinnamon roll latte | pumpkin spice siroop maken
Ogechi Chibueze voor Culy

In de herfst gaan we volop aan de slag met pompoenrecepten en we hebben soms weleens restjes over. Om verspilling tegen te gaan maken we hier onze eigen pompoenpuree mee voor de pumpkin spice-siroop.

Pumpkin spice latte | pumpkin spice cinnamon roll latte | pumpkin spice siroop maken
Ogechi Chibueze voor Culy

Cold foam is helemaal hip en dus voegen we het toe aan de pumpkin spice cinnamon roll latte. Daarbij gaat nog een snuf van de pumpkin spice-specerijenmix. Zo proef je de herfst in iedere laag van dit herfstdrankje!

Pumpkin spice cinnamon roll latte

Pumpkin spice siroop maken

  1. Heb je geen pompoenpuree? Kook dan de pompoen tot ‘ie gaar is. Pureer met een staafmixer of blender en zeef de massa zodat je een fijne, een tikje dunne puree krijgt.
  2. Doe 500 ml water, 250 gram suiker, 200 gram donkerbruine basterdsuiker, 4 eetlepels pompoenpuree en 2 theelepels Verstegen pumpkin spice-specerijenmix in een pan en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet het vuur op zacht zodra de suiker is gesmolten en laat nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Doe de pumpkin spicesiroop in een potje of knijpfles, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, tot je de latte gaat maken.

De pumpkin spice cinnamon roll latte maken

  1. Drizzle de pumpkin spice-siroop aan de zijkanten van het glas en vul met ijsblokjes.
  2. Maak de cold foam: voeg 3 eetlepels slagroom, 2 eetlepels melk, 1 eetlepel poedersuiker en een snuf pumpkin spice-specerijenmix toe aan een glas of kom en klop luchtig met een melkopschuimer of (staaf)mixer.
  3. Schenk de melk in het glas en volg met een shot espresso. Schep het cold foam erbovenop en voeg extra pumpkin spice-siroop toe.
  4. Maak de pumpkin spice cinnamon roll latte af met een snuf pumpkin spice-specerijenmix en drink meteen op.
Pumpkin spice latte | pumpkin spice cinnamon roll latte | pumpkin spice siroop maken
Ogechi Chibueze voor Culy

De lekkerste drankjes voor het herfstseizoen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.