Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: kamillethee latte met lavendel en honing (het lekkerste slaapdrankje)

Last van stress, kun je niet goed in slaap vallen, of heb je zin in een heerlijke warme drank? Maak dan een deze kamillethee latte met lavendel en honing, oftewel het ultieme slaapdrankje!

Waar is deze kamillethee latte met lavendel goed voor? Kamille is een kruid dat bekend staat om zijn kalmerende werking en wordt vaak gebruikt om stress te verminderen en de slaap te bevorderen. Lavendel, associëren we allemaal met rustgevend en relaxend in geuren van in douchegels en zepen. Maar op de Culy-redactie vinden we lavendel ook heerlijk in eten en drinken. Kijk maar eens naar deze lavendel spritz.

Als kers op de taart doen we ook een snuf gemalen gember door de kamillethee latte. Dat geeft dit fantastische slaapdrankje namelijk een extra kick. Gember is niet alleen hartstikke lekker, maar heeft ook nog een hoop gezondheidsvoordelen. Zo zit gember boordevol antioxidanten.

Kamillethee latte met lavendel en honing
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zelf deze kamille-thee latte maken (het ultieme slaapdrankje)

  1. Verwarm de melk in een klein steelpannetje op laag vuur. Breng de melk niet aan de kook, zorg dat het alleen verwarmd wordt tot net onder het kookpunt.
  2. Voeg de gedroogde kamillebloemen (of de theezakjes), lavendelbloemen en een snuf gemalen gember toe aan de warme melk. Laat de kamillethee latte ongeveer 5-7 minuten trekken, zodat de smaken goed mengen in de melk.
  3. Je kunt eventueel ook ondertussen melk met een melkopschuimer opschuimen, voor een heerlijke schuimlaag boven op de kamillethee latte.
  4. Voeg de honing toe aan je kopje en zeef de kamillethee latte. Roer de honing door de warme melk en voeg het melkschuim boven op het slaapdrankje.
  5. Decoreer het slaapdrankje eventueel met een kamillebloem en wat gemalen lavendel.

Honing in je thee? Lekker, maar gebruik ‘t ook eens in Ă©Ă©n van deze gerechten

Kamillethee latte met lavendel en honing
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer fijne drankjes die je misschien nog niet kent:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox đŸ„˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.