Redactie
Redactie Diner 14 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Kipspiesen met pittige pindasaus van Donna Hay

Donna Hay heeft een prachtig nieuw boek uitgebracht: De nieuwe klassiekers. We interviewden haar er zelfs over! Uit dit boek mogen we een lekker recept plaatsen voor kipspiesen met pittige pindasaus.

Draai de olie, chilipepers, knoflook, het zout, de pinda’s, suiker en het kokende water in een foodprocessor tot een dikke saus. Doe de helft van de saus in een kom en schep goed om met de kip. Zet 1 uur in de koelkast.

Verhit op hoog vuur een grillpan (of barbecue). Rijg de kip aan de prikkers, bestrijk met olie en gril 3-4 minuten aan elke kant of tot het vlees gaar en goudbruin is. Dien de kipspiesen op met de andere helft van de pindasaus en met basilicumblaadjes en limoen.

Donna Hay, de nieuwe klassiekers is nu te koop voor € 45,-.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.