Kipspiesen met pittige pindasaus van Donna Hay

Culy 14 jan 2015 Diner

Donna Hay heeft een prachtig nieuw boek uitgebracht: De nieuwe klassiekers. We interviewden haar er zelfs over! Uit dit boek mogen we een lekker recept plaatsen voor kipspiesen met pittige pindasaus.

Draai de olie, chilipepers, knoflook, het zout, de pinda’s, suiker en het kokende water in een foodprocessor tot een dikke saus. Doe de helft van de saus in een kom en schep goed om met de kip. Zet 1 uur in de koelkast.

Verhit op hoog vuur een grillpan (of barbecue). Rijg de kip aan de prikkers, bestrijk met olie en gril 3-4 minuten aan elke kant of tot het vlees gaar en goudbruin is. Dien de kipspiesen op met de andere helft van de pindasaus en met basilicumblaadjes en limoen.

DH64_kipspiezen met pittige pindasaus

Donna Hay, de nieuwe klassiekers is nu te koop voor € 45,-.

Voor 4-6 personen:

  • 2 eetlepels arachideolie, plus extra, om te bestrijken
  • 4 lange rode chilipepers, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 300 gram geroosterde ongezouten pinda’s
  • 180 gram donkere basterdsuiker
  • 250 ml kokend water
  • 6 kipfilets à 160 gram, elk in acht reepjes
  • 24 bamboeprikkers, geweekt in water
  • Thaise-basilicumblaadjes en partjes limoen, voor erbij
Reageer op artikel:
Kipspiesen met pittige pindasaus van Donna Hay
Sluiten