Brownietaartjes met pure chocola en frambozen van Donna Hay

Culy 15 jan 2015 Dessertrecepten

Donna Hay heeft een prachtig nieuw boek uitgebracht: De nieuwe klassiekers. We interviewden haar er zelfs over! Uit dit boek mogen we een goddelijk recept plaatsen voor brownietaartjes met pure chocola en frambozen.

Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm chocola, boter, suiker en room op laag vuur in een pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt. Doe eieren en bloem in een kom en klop grondig. Klop het chocolademengsel erdoor tot alles goed is gemengd.

Schenk in 4 licht ingevette, met bakpapier beklede ronde springvormpjes (ø 10 cm) en leg de frambozen erop. Bak in 35-40 minuten gaar (test met een prikker op gaarheid).

Verwarm voor de ganache chocola en room op laag vuur in een kleine pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt. Dien de brownietaartjes op met de chocoladeganache.

Donna Hay, de nieuwe klassiekers is nu te koop voor € 45,-.

Voor 4 taartjes:

  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 60 gram ongezouten boter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 60 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 35 gram patentbloem
  • 250 gram frambozen
  • 4 ronde springvormpjes (ø 10 cm)

Voor de chocoladeganache:

  • 300 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 250 ml slagroom
Reageer op artikel:
Brownietaartjes met pure chocola en frambozen van Donna Hay
Sluiten