Pompoenravioli met gebruinde boter en salie

Culy 6 mrt 2015 Diner

Heb jij weleens zelf pasta gemaakt? Het is even een werkje, maar zodra je het eindresultaat proeft weet je gelijk: dit wil ik vaker doen! Renée Kemps maakte onze grote favoriet: pompoenravioli met gebruinde boter en salie. Een betere combinatie bestaat er (wat ons betreft) bijna niet.

Tip: maak gelijk een grotere portie zodat je de rest kunt invriezen. Kook vervolgens de (nog bevroren) ravioli in ruim gezouten water gedurende 6-8 minuten.

Meng de bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje en giet hier de eieren en olijfolie in. Meng langzaam steeds meer bloem met de eieren en olijfolie tot alles is gemengd. Neem de deegbal uit de kom en kneed voor ongeveer vijf minuten goed door. Bedek met een vochtige theedoek en laat het rusten gedurende 15 minuten.

Verwarm voor de vulling je oven op 200 graden. Snijd de pompoen in kleine stukken en bedek met aluminiumfolie. Bak de pompoen voor ongeveer 30-40 minuten, tot helemaal zacht. Laat iets afkoelen. Schep het vruchtvlees van de schil van de pompoen en doe in een keukenmachine. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en mix tot alles goed is gemengd. Zet apart.

Snijd het deeg in vier gelijke stukken en rol met een pastamachine uit. Maak met een ravioli vorm of met de hand vierkantjes met één eetlepel pompoen vulling. Bestrijk de randen met wat eiwit of water en druk er een tweede stukje pastadeeg op. Herhaal tot het deeg en de vulling op zijn.

Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het water. Kook tot ze komen boven drijven en haal ze er voorzichtig uit. Dit duurt ongeveer vier minuten.

Verwarm voor de saus de boter in een pan tot de boter bruin kleurt. Voeg de salieblaadjes toe en haal van het vuur. Plaats de ravioli in de pan met boter en salie en schep alles voorzichtig om. Serveer met wat extra salie en Parmezaanse kaas.

ravioli6

Voor 2-4 personen:

Voor de pasta:

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • 3 grote eieren

Voor de vulling:

  • 1 middelgrote flespompoen
  • 1 eidooier
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte salie
  • Snufje nootmuskaat

Voor de gebruinde boter:

  • 4 eetlepels boter
  • 5-10 salieblaadjes
Reageer op artikel:
Pompoenravioli met gebruinde boter en salie
Sluiten