Redactie
Redactie Diner 6 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Suquet, een traditionele Spaanse vissoep

In deze editie van Fishy Friday is Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, in het Catalaanse plaatsje Port Lligat, waar Salvador Dalí jarenlang woonde. Bart leert er een traditionele Spaanse vissoep maken: een Suquet.

Ontschub en reinig de vis. Haal de ingewanden eruit. Laat de kop, vinnen en botten zitten. Snijd vanaf de achterkant van de vis moten van ca. 2-3 cm groot. Snijd de aardappelen in dunne plakken.

Zet een diepe pan op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe en laat warm worden. Bak de 10 tot 12 hele knoflooktenen in de olijfolie. Breek een bosje peterselie en voeg het stuk met de bladeren toe. Snijd twee grote tomaten en rasp ze boven de pan als een soort tomatenpasta.

Laat het een paar minuten sudderen en leg de plakjes aardappel er bovenop. Bedek de aardappelen met de visbouillon, voeg een beetje zout toe. Voeg ongeveer een half glas witte wijn toe.

Breng het vuur omhoog tot het weer suddert. Als de aardappelen halfgaar zijn voeg je de vis toe. Vergeet de kop niet! Door het laten zitten van de botten ontstaat er een soort gelatine die zorgt voor een heerlijke dikheid van je Suquet.

Gaar de vis ongeveer 5 tot 8 minuten in de bouillon, met een deksel op de pan. De gaartijd hangt af van het soort vis, en van de dikte van je moten.

Geniet van je Suquet met een heerlijk stuk brood!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.