Redactie
Redactie Diner 27 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Pompoen roosteren op z’n Midden-Oosters

Ook zo dol op pompoen roosteren? Je bent niet de enige! En met deze variant van For The Love of Taste, geroosterd met onder andere za’atar, is het elke avond een feestje op tafel. Eet smakelijk!

Tip: dit gerecht smaakt het allerbest als het warm is, maar als een koud bijgerecht is het ook heerlijk.

apple flaxjacks

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm je oven voor op 185 graden. Was de pompoen goed zodat dat eventuele vuiligheid van de schil af is. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en het draderige gedeelte met een lepel en snijd het vruchtvlees met schil en al in repen van ongeveer anderhalve centimeter dik.

Roer in een kleine kom de crème fraîche, citroensap en -rasp,  za’atar en de tien gram Parmezaan door elkaar. Leg de pompoenrepen in drie rijen dicht tegen elkaar op de bakplaat en besprenkel met een flinke scheut olijfolie.

Verdeel het crème fraîche mengsel per rij in het midden over de pompoen en strijk  met de achterzijde van een eetlepel wat meer uit. Bestrooi het mengsel met een beetje paneermeel, dit is alleen om het vocht uit de crème fraîche wat op te vangen. Strooi wat grof zeezout en verse zwarte peper over het geheel en top met de Parmezaanse kaas.

Plaats het geheel in de oven gedurende 35 minuten of totdat het vruchtvlees zacht aanvoelt als je er met een vork inprikt. het moet nog wel enigszins stevig zijn. Garneer met de granaatappelpitjes en fijngesneden verse munt.

roasted pumkin middle east style - gegrillde pompoen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.