Redactie
Redactie Dessertrecepten 28 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Video: goddelijke taart van crêpes met Nutella

Ooit van een crêpe-taart gehoord? Deze prachtige zoete verschijning maak je van heel veel laagjes crêpes, afgewisseld met een vulling naar smaak. Voor dit recept werden Nutella en slagroom gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken.

Zeef de bloem boven een kom en voeg twee eetlepels van de suiker en eieren toe. Mix goed. Voeg nu de helft van de melk samen met de gesmolten roomboter toe, en mix met een garde. Zeef het beslag zodat je geen klontjes hebt en voeg de rest van de melk toe, samen met een paar druppels vanille extract. Meng goed.

Bedek de kom met plasticfolie en laat een half uur op kamertemperatuur rusten. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur, en bak de crêpes stuk voor stuk. Draai ze om wanneer de randjes droog zijn en bak vervolgens de andere kant nog tien seconden. Laat volledig afkoelen.

Klop de slagroom met de resterende suiker in een kom, leunend op een kom gevuld met ijswater. Leg vervolgens een crêpe op een groot bord en besmeer met een beetje slagroom. Leg hier een volgende crêpe op en besmeer met Nutella. Ga zo door tot je alles crêpes hebt gehad.

Laat de taart een uur in de koelkast staan en snijd doormidden. Besmeer één van de bovenkanten met een beetje Nutella, bij wijze van lijm, en ‘plak’ er de andere helft bovenop. Laat nu nog zeker een uur in de koelkast opstijven en snijd in stukken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.