Culy
Culy Dessertrecepten 25 maart 2014

Supermakkelijke mini cheesecake in potjes

Zijn jullie de glazen potjes en Mason jars al zat? Sorry, we hebben toch weer een leuk recept in een potje: mini cheesecakejes. Supermakkelijk (want je hoeft ze niet te bakken) en ontzettend lekker; een ideaal party hapje.

Tip: maak deze de avond vóór je feestje of etentje!

Maak de bodem door de koekjes (heel fijn) te malen en met gesmolten boter te mengen. Lepel dit in 8 schone glazen (weck)potjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet ze in de koelkast.

Neem een grote kom en een (hand)mixer. Mix de roomkaas tot een glad mengsel en voeg de vanille-vla toe. Ook lekker in plaats van vla, is zoete gecondenseerde melk. Vla blijft iets zachter in de potjes en zorgt minder voor een ‘vast’ cheesecake effect. Voeg langzaam de kristalsuiker toe en mix alles tot een mooi glad geheel. Wil je graag wat meer smaak, voeg dan verse vanille of vanille-essence toe, of eventueel wat geraspte citroenschil.

Giet de vulling over de koekbodem in de potjes. Zet een nachtje in de koelkast. Decoreer vlak voor het serveren met vers fruit of een lekkere fruitcompote. Lepeltjes erin en serveren maar!

Cheesecake stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Supermakkelijke mini cheesecake in potjes
Sluiten