Redactie
Redactie Dessertrecepten 16 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke maduros (zoete bakbananen)

Culy at ze op Curaçao anderhalf jaar geleden: maduros, oftewel: zoete bakbananen. In een dun zoet deegjasje en daarna gebakken of gefrituurd. Verre van ‘goed’ voor je, maar o zo lekker!

Je vindt maduros vaak in het Caribisch gebied: de ABC-eilanden, maar ook op Cuba en de Dominicaanse Republiek. Ze zijn zoetig, maar ook hartig: je kunt ze dus als toetje eten, maar ook als bijgerecht naast vlees, rijst of groenten.

Op Twitter vroegen we onze volgers naar hét recept voor deze tropische lekkernij. Een greep uit de reacties:

@Coolgreenevents: “Bakbananen kopen als de schil zwart is. Beslag maken van zelfrijzend bakmeel, water, beetje rietsuiker en een scheutje bruiswater. Banaan er doorheen halen, frituren en daarna in schuine stukken snijden.”

@Noord33: “Mijn latino schoonbroer koopt ze als de schil nog groen is, snijdt ze in stukken en frituurt ze dan. Smaakt hartig. Als de schil zwart is, kun je ze in de oven doen of op de barbecue. Hij maakt er ook wel eens batido (soort milkshake) van…”

Zie ook dit recept (in het Engels).

Heb jij wel eens maduros gemaakt of gegeten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.