Redactie
Redactie Diner 9 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: plaattaart met geitenkaas, tomaat en geroosterde paprika

Weer een fijn gerechtje uit de Culy keuken, want dit keer maakten we een plaattaartje met geitenkaas, tomaat en geroosterde paprika. De paprika wordt zacht gesmoord op laag vuur en afgemaakt met een scheutje balsamico. Vooral dat laatste zorgt voor een ware smaakexplosie. 

Dit recept is gemaakt op basis van één persoon, maar kook je voor meer? Vermenigvuldig dan de ingrediënten en plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar.

Handige tips: Zo maak je een goddelijke plaattaart

Zo maak je de plaattaart met geitenkaas en paprika

Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in dunne reepjes en bak op laag vuur tot ze helemaal zacht zijn. Blus ze aan het einde af met een scheutje balsamico azijn. Bedek ondertussen een bakplaat (of ovenschaaltje) met bakpapier en leg de twee plakjes bladerdeeg naast elkaar. Zorg dat het ene randje de ander overlapt en druk aan zodat ze aan elkaar ‘vast’ zitten.

Vouw de randjes een centimeter naar binnen en bestrijk met olijfolie. Besmeer de bodem met de crème fraîche en verdeel er de reepjes paprika over. Verkruimel de geitenkaas in stukjes, halveer de tomaatjes en verdeel over het bladerdeeg. Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Top tot slot met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Bak het ‘taartje’ ongeveer 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg gaar is en randjes goudbruin. Lekker met een groene salade.

Meer plaattaarten maken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.