Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: kip in de hoed (hartige taart met kipkerrie en kersen)

Kip in de hoed is een bijzondere hartige taart. Dat komt door de combinatie van ingrediënten die je niet gewend bent. Zo is de vulling gemaakt van een romige curry met kip, gember en kersen. Ken jij ‘m al?

Romige curry met kersen? Da’s een combinatie waarvan je misschien even achter je oren gaat krabben. Maar echt waar: deze combi is ontzettend lekker. We hebben dit recept voor kip in de hoed door de jaren heen aangepast, zodat het recept helemaal perfect is. We zijn dan ook blij om het eindelijk met jullie te kunnen delen.

We gebruiken hier een zelfgemaakte kerrie-mix, maar je kunt er ook voor kiezen om een zakje mix voor kerriesaus te gebruiken uit de supermarkt.

kip in de hoed
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je kip in de hoed

  1. Begin met het marineren van de kip. Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg het zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Meng goed, zodat alle stukjes kip is bedekt met kruiden. Laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, maar een nachtje is nog beter.
  2. Laat de kersen uitlekken en mix alvast de kruiden voor de kerrie-mix.
  3. Tijd om de kip in de hoed te maken. Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden.
  4. Zet een hapjespan op het vuur en voeg de boter toe. Voeg de ui toe en bak 5 minuten tot ‘ie glazig is. Doe vervolgens de knoflook erbij en bak 3 minuten mee.
  5. Doe daarna de gemarineerde kip erbij en bak 10 minuten, tot ‘ie goudbruin is.
  6. Voeg vervolgens de kruiden voor de kerrie-mix erbij samen met de crème fraîche en sambal oelek en roer tot een romig geheel.
  7. Doe daarna de gehakte stemgember en uitgelekte kersen erbij en schep nog eens om. Proef af op peper en zout.
  8. Pak een beboterde taart of quichevorm erbij en bedek met de eerste rol bladerdeeg. Bestrooi de bodem met paneermeel, zodat ook de onderkant lekker knapperig wordt.
  9. Schep het kipmengsel van kip in de hoed op het bladerdeeg. Bestrooi met oude kaas en leg de andere rol bladerdeeg er bovenop.
  10. Snijd de overlappende randen van het bladerdeeg eraf. Het overgebleven deel kun je gebruiken om de hartige taart mee te decoreren.
  11. Kluts een eitje samen met wat melk en bestrijk de bovenkant, zodat de kip in de hoed een mooie kleur krijgt.
  12. Zet de kip in de hoed 40 minuten in de oven of tot ‘ie knapperig en goudbruin is.
kip in de hoed
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer ovengerechten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.