Redactie
Redactie Recepten 31 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pizza caprese met een courgettebodem

Een pizza caprese – met tomaat, mozzarella en basilicum – is altijd goed. Je maakt ‘m extra spannend door een bijzondere pizzabodem te gebruiken, bijvoorbeeld met courgette erin.

De pizzabodem

We gebruiken voor deze pizza’s de kant-en-klare pizzabodem met courgette van Magioni. Makkelijk, én zo krijg je extra veggies binnen.

We merkten alleen wel dat deze bodem van zichzelf wat vochtiger is, en door de mozzarella wordt de pizza wat minder knapperig aan de onderkant. Niet heel erg, maar goed om te weten. Je kunt natuurlijk ook een gewone pizzabodem gebruiken of ‘m zelf maken.

Je kunt deze pizza overigens prima vegetarisch maken door de ham weg te laten!

Zo maak je de pizza caprese

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zorg dat je de bakplaat of pizzasteen waar je de pizza op bakt al erin hebt staan, zodat deze al mee opwarmt.

Knijp de mozzarella, voor zover dat gaat, een beetje uit en dep ‘m droog, zodat je het overtollige water eraf haalt. Snijd in plakjes. Snijd ook de cherrytomaatjes in zo dun mogelijke plakjes. Beleg de pizza eerst met de mozzarella en daarna met de tomaatjes, en houd de randen ruim vrij.

Maal er wat zwarte peper overheen, een snuf zout en zet 12 minuten in de oven, tot de pizzabodem aan de randen goudbruin is.

Leg vervolgens de ham in kleine roosjes op de pizza caprese (of laat weg als je de pizza vega wil). Scheur de basilicum grof over de pizza en maak af met een beetje citroenrasp (zorg dat je de citroen hiervoor goed schoonboent, of gebruik biologische ongewaxte citroenen).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.