Redactie
Redactie Diner 19 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Pizza bianca met parmaham

Dit heerlijke recept voor pizza bianca met parmaham komt van Culy-lezer Nina. Een pizza bianca is een pizza zonder tomatensaus. Het proberen waard, want deze pizza is in al zijn eenvoud overheerlijk!

Het deeg

Strooi de bloem in een kom en meng er het gist, de suiker, en het zout door. Maak in het midden een kuiltje en giet hier de olijfolie en het water in. Meng met een vork de bloem door het vocht waarbij je steeds meer bloem meepakt. Als bijna alle bloem erdoor zit kun je het verder mengen en kneden met je handen. Kneed het deeg tot een samenhangende, elastische bol. Leg de bol deeg in een schaal met een vochtige theedoek erover. Laat hem minimaal een uur rijzen totdat hij 2 keer zo groot is.

Voor op de pizza:

Het lekkerste is de pizza’s bakken op een pizzasteen. Deze leg je in de oven en je zet de oven dan aan op de hoogste stand, meestal is dit 250 graden. Als je oven 250 graden heeft bereikt is de steen zo heet, dat je er de lekkerste pizza’s op kan bakken. De pizza’s bak je in 8 tot 10 minuten gaar op de pizzasteen.

Als het deeg heeft gerezen, verdeel je het in tweeën en rolt er 2 ronde pizza’s van. De pizza’s bianca beleg je met de buffelmozzarella, een snufje oregano en besprenkel je met een beetje olijfolie. Hierna bak je ze één voor één in 8 tot 10 minuten gaar. Als je de pizza’s eruit haalt, leg je de parmaham erop, bestrooi je ze met wat blaadjes basilicum en de rucola. Als laatste rasp je er nog wat Parmezaanse kaas over.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.