Lekker recept: Aziatische kip met IKI beer

Culy 21 sep 2012 Diner

Ellen van Madebyellen.com heeft dit geweldige gerecht met IKI beer ginger gemaakt. Het recept is kenmerkend voor alle gerechten die zij maakt; vers, puur en eenvoudig.

Doe in een kom de sojasaus, limoen, basterd suiker, gember, knoflook, sesamolie en Iki beer en roer door. Doe de hele kip erbij en schenk de saus over de kip. Leg huishoudfolie over de kom. Plaats de kip in marinade voor minimaal een uur in de koelkast zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Draai de kip af en toe om.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats de kip in een braadslee, schenk de marinade er overheen en plaats de kip in de oven. Schenk met enige regelmaat de marinade over de kip zodat deze niet gaat uitdrogen.

Wanneer de kip gaar is haal je deze uit de oven. Bedek eventueel met folie zodat deze warm blijft. Zet de braadslee op het vuur en laat de saus eventjes inkoken. Haal de braadslee van het vuur als je de gewenste dikte hebt. Serveer de kip met daaroverheen een beetje koriander, bosui en pepertjes. Enjoy!

Voor 3 a 4 personen

  • 1 hele kip
  • 1 flesje Iki beer ginger
  • 50 ml sojasaus
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 2 eetlepels fijngehakte gember
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 1 keine eetlepel sesamolie
  • 1/2 pepertje, zonder zaadjes fijngehakt
  • klein bosje koriander, fijngehakt
  • 2 stengels bosui, in ringen gesneden
Reageer op artikel:
Lekker recept: Aziatische kip met IKI beer
Sluiten