Pindakaas ijsjes met chocolade van Pauline

Culy 2 okt 2016 Recepten

Het nieuwste boek van Pauline Weuring is uit: Feel Good Food. Een boek met bijna 90 lekkere lichte recepten. Wij mogen alvast een lekker gerecht uit dit boek delen: pindakaas ijsjes.

“You had me at peanutbutter! Echt zodra er iets met pindakaas op de kaart staat moet ik het proeven. Ik ben er dol op. Als kind al. Gewoon op een boterham met veel roomboter, een schepje in de warme havermout (echt probeer dat) of gewoon zo een lepel uit de pot.

En nu heb ik deze kick ass pindakaas ijsjes bedacht. En die zijn te gek. Probeer het zelf maar!”

feel-good-food-pauline-weuring

Het recept

 

Verwijder de pitten uit de dadels. Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in de blender en maal er een gladde massa van.

Giet de pindakaas massa in de ijsvormpjes en steek er een stokje in. Laat de ijsjes hard worden in de vriezer.

Smelt 100 gram van de chocolade au bain marie. Zodra dit gesmolten is, zet je het vuur uit. Haal de kom van het vuur en voeg de resterende chocolade toe. Schenk het in een glas.

Haal het ijsje uit zijn vorm en dip hem in de gesmolten chocolade. Laat iets uitlekken.

De chocola hardt meteen uit; je kunt ze direct eten. Of tot gebruik bewaren in de vriezer in wat bakpapier.

pindakaas-ijsjes

Feel Good Food van Pauline Weuring ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 19,95.

Voor 6 ijsjes:

  • 1,5 banaan
  • 3 verse dadels (60 gram)
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 250 ml amandelmelk
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 theelepel kaneel
  • IJsvormpjes
Reageer op artikel:
Pindakaas ijsjes met chocolade van Pauline
Sluiten