Broccoli-couscous met ceviche van zalm

Culy 5 okt 2016 Recepten

Denise Kortlever lanceerde gisteren haar tweede boek All-day bowls. Een heerlijk boek vol verrukkelijke gerechten in een kom. Wij mogen een lekker recept uit dit boek delen: broccoli-couscous met een ceviche van zalm.

cover_all_day_bowls_3dDenise: “Dat je van bloemkool een soort couscous kunt maken, wist je misschien al. Maar stiekem vind ik couscous van fijngemalen broccoli nog vele malen lekkerder. Je moet de groente vooral stevig op smaak brengen met citroensap, olijfolie en peper en zout.

En vergeet ook de verse kruiden niet: hoe meer, hoe beter. Hier gebruik ik peterselie, maar basilicum, munt of dille doen het ook heel goed.

Ik serveer de broccoli-couscous met een frisse ceviche van zalm, die je snel ‘gaart’ in citrussap. Er komt geen fornuis aan te pas en lékker dat het is!”

Het recept

Snijd de zalm in dunne plakjes en leg die in een diep bord. Bestrooi met wat zout en knijp er vervolgens de limoenen boven uit. Laat de zalm 10 tot 30 minuten garen in het citrussap. Het visvlees zal iets lichter van kleur worden.

Vermaal intussen de broccoli kort in een keukenmachine, tot je fijne korrels met de structuur van couscous hebt. Doe de broccoli in een grote kom en meng er de peterselie, citroensap en -rasp, olijfolie en pistachenoten door. Breng op smaak met flink peper en zout.

Verdeel de broccoli-couscous over 4 kommen en leg er de plakken zalm en avocado op.

h3_broccolicouscous_all-day_bowls-1

All-day bowls van Denise Kortlever ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.

Voor 4 personen:

  • 2 verse zalmfilets
  • Sap van 1½ limoen
  • 2 stronken broccoli (circa 450 gram per stuk)
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • Rasp + sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels pistachenoten, grofgehakt
  • 1 avocado, in plakjes
  • Keukenmachine
Reageer op artikel:
Broccoli-couscous met ceviche van zalm
Sluiten