Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Italiaanse piadina met Mortadella, ricotta en pistache

Transporteer jezelf in je lunchpauze naar zonnig Italië met deze piadina met Mortadella. Piadina is een soort flatbread,  gemaakt van bloem, reuzel of olijfolie en water. Heel makkelijk om in huis te hebben, want je maakt er een heerlijke lunch of snack mee.

Piadine zijn tegenwoordig te koop bij veel grote supermarkten, of sla je favoriete Italiaanse delicatessenwinkel er even op na. Eventueel kun je ze ook vervangen door wraps.

Lekker met Mortadella (die goede, met stukjes pistache), romige ricotta, de umami van wat semi-gedroogde tomaatjes en een bite van pistachenootjes.

De lekkerste tips voor een Italiaanse zomerlunch

Piadina met Mortadella
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Piadina met Mortadella, ricotta en pistache

Verhit een grillpan en bak de piadina een minuutje aan beide kanten, tot er mooie grillstreepjes op ontstaan.

Meng de ricotta met de geraspte citroenschil en wat zout en peper.

Hak de pistachenoten in een vijzel tot kruim. Geen vijzel? Het kan ook op een bord waar je bijvoorbeeld met een maatbeker op drukt (even je gewicht in de strijd gooien!).

Beleg de wrap met de Mortadella en verdeel de ricotta er in kleine kloddertjes overheen. Leg de zongedroogde tomaatjes erop. Bestrooi tot slot met de pistache. Vouw de piadina dubbel en eet meteen op.

Culy Homemade: focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème

Piadina met Mortadella
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy