Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 15 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: pesto rosso (pesto met zongedroogde tomaatjes)

Het rode broertje van groene pesto? Da’s pesto rosso. Dit Italiaanse goedje kun je op ontzettend veel manieren gebruiken. Door de pasta bijvoorbeeld, of op een krokant belegd broodje tijdens de lunch. Ook op een hartige taart straalt deze rode superster. Eén ding is zeker: met een potje zelfgemaakte rode pesto in de koelkast kun je heel ver komen.

De rode kleur in pesto rosso komt van de zongedroogde tomaten: de basis van deze saus. Naast zongedroogde tomaten gaat er ook basilicum in pesto rosso. Pijnboombitten gebruiken we hier dan weer niet, amandelen binden hier de saus. Dat maakt de rode pesto ook nog een budget proof. Je hoort het al: beter kan niet!

Benieuwd naar nog meer varianten van pesto? Kijk dan eens naar dit lijstje met 8 lekkere variaties op pesto. Want we kunnen je vertellen, er is veel meer dan alleen basilicumpesto! En onthoud: zelfgemaakt is al-tijd lekkerder dan uit de supermarkt!

Pesto rosso
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je pesto rosso (rode pesto)

Doe de zongedroogde tomaten in een keukenmachine of in een vijzel. Maal tot de tomaatjes grof zijn gehakt. Voeg vervolgens basilicum, knoflook en geroosterde amandelen toe. Maal opnieuw tot een gladde pasta.

Houd de keukenmachine aan of blijf roeren met je vijzel. Doe de Parmezaanse kaas erbij. Hierdoor wordt de pesto rosso dikker. Giet vervolgens de olijfolie erbij tot de rode pesto de gewenste vloeibaarheid heeft bereikt. Proef af op peper en zout.

En nu? Je kunt je pesto rosso inzetten als saus voor bij de pasta. Of maak een Italiaans belegd broodje en smeer de rode pesto op focaccia samen met wat rucola, burrata en ander Italiaans lekkers. Genieten!

Pesto Rosso
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer over snelle sauzen die je wil maken:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.