Redactie
Redactie Dessertrecepten 12 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Pecan caramel cheesecake

Vorige week vond de Culy Bake Off plaats; het report en de foto’s vind je hierEen recept wat jammergenoeg nét niet won, was de pecan cheesecake van finaliste Fadwa. Een heel bijzondere taart, en vandaag delen we het recept met jou!

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maal de petit beurre-koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Voeg er de vanille en het zout aan toe. Doe het geheel in een springvorm, druk goed aan en laat 10 minuten bakken op 180 °C.

Meng ondertussen de roomkaas, de suiker, de eieren en de vanille samen. Klop in een aparte kom 2 eiwitten op tot die half stijf zijn en voeg deze toe aan het mengsel.

Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de taartvulling over de bodem. Versier de taart met de helft van de karamelsaus en de helft van de chocoladesaus door van binnen naar buiten cirkels te vormen. Strooi er de helft van de gehakte pecannoten over. Bak 45 minuten in de oven bakken op 180°C.

Haal de taart uit de oven en versier de taart nogmaals met de rest van de karamel- en chocoladesaus volgens dezelfde instructie als hierboven. Strooi de rest van de pecannoten over de taart.

Laat de taart afkoelen en zet daarna één nacht in de koelkast.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.