Culy Kids: pastinaakfriet met sriracha-ketchup
Ruil je aardappelfriet eens in voor pastinaakfriet. Want deze lichtzoete wortelgroente is heerlijk uit de oven. Met als dip een zoete sriracha-ketchup die perfect samengaat met de aardse smaken van de pastinaakfrietjes. Lekker!
Deze pastinaakfrieten zijn knapperig van buiten en zacht vanbinnen. Door de pastinaak goed te kruiden worden de frietjes onweerstaanbaar lekker voor kinderen, maar ook voor volwassen. Bovendien zijn deze groentefrieten een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met gezondere opties en nieuwe smaken.
Weer eens iets anders dan aardappelfriet dus. Om het af te maken, serveren we de pastinaakfrieten met zelfgemaakte sriracha-ketchup. Geen zorgen, die is niet te pittig en zeker niet moeilijk te maken. De saus maken we met ketchup, sriracha en honing om de peper een beetje te verzachten. De perfecte aanvulling op de pastinaakfrieten!
Zo maak je pastinaakfriet
- Verwarm de oven voor op 200 en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
- Voeg de pastinaakfrieten toe aan de bakplaat en bestrooi met knoflookpoeder, gedroogde tijm, paprikapoeder en zout. Hussel de frieten goed door elkaar en zorg ervoor dat de kruiden gelijkmatig over de frietjes verdeeld zijn
- Bak de frietjes in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Schep tussentijds om, zodat ze gelijkmatig bakken.
- Terwijl de pastinaakfrietjes in de oven bakken, meng je de ketchup, sriracha, honing en eventueel vet-sin in een kleine kom voor de sriracha-ketchup. Roer goed tot alle ingrediënten volledig zijn gecombineerd.
- Haal de pastinaakfrieten uit de oven en bestrooi met zeezout. Serveer de pastinaakfrietjes warm met de sriracha-ketchup.
Nog meer recepten voor kinderen:
- Culy Kids: brigadeiro (makkelijke chocoladetruffels met hagelslag van maar 3 ingrediënten)
- Culy Kids: kipnuggets met zelfgemaakte appelketchup
- Culy Kids: yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt