Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Dirty Martini pasta

Deze Dirty Martini pasta is een dikke knipoog naar de gelijknamige cocktail. Wie die laatste kent, weet al dat gin en olijven hier de show stelen. Met een beetje extra blauwe kaas wordt deze pasta al helemáál een umamibom, die ook nog ‘ns binnen een kwartier op tafel staat.

Daarmee is dit misschien wel onze nieuwe favoriete drunken pasta. Een tijd geleden bedachten we er al één met rode wijn: een heerlijk recept dat we sindsdien nog heel vaak hebben gemaakt. En iets in ons zegt dat dat met deze Dirty Martini pasta net zo’n vaart zal lopen.

Dirty Martini pasta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dirty Martini pasta

Kook de pasta al dente in ruim gezouten water en giet af maar bewaar het kookvocht.

Verhit tijdens het koken van de pasta een scheut olijfolie op medium vuur en fruit de knoflook aan tot deze begint te geuren (let op dat hij niet bruin kleurt, dat maakt knoflook bitter). Hak de olijven grof en voeg ze toe aan de pan. Doe hetzelfde met de citroen. Roer alles goed door en blus af met een scheut gin.

Roer er nu de boter door en een schepje van het kookvocht en roer tot een glimmende saus. Voeg er de pasta aan toe en roer opnieuw. Mist de pasta vocht, voeg dan extra pastawater toe.

Schep de Dirty Martini pasta op borden en verkruimel er wat van de blauwe kaas over. Maak af met zwarte peper en eventueel extra citroenrasp.

Dirty Martini pasta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke pasta’s?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.