Redactie
Redactie Diner 10 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Pasta met pesto van paranoten en rucola van Ella Woodward

Dit heerlijke gezonde recept voor pasta met pesto van paranoten en rucola komt uit het heerlijke boek Deliciously Ella van foodblogger Ella Woodward.

Laat de paranoten en de pijnboompitten ongeveer een minuut draaien in de keukenmachine, tot ze helemaal vermalen zijn. Doe er de avocado, de rucola, het basilicum, het citroensap, de olijfolie, 8 eetlepels water en zout en peper bij. Laat opnieuw draaien tot je een gladde, romige pesto hebt.

Kook de pasta. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes en doe ze met wat olijfolie, zout en peper in de koekenpan. Roerbak 5 tot 7 minuten tot alles gaar is. Doe ondertussen de erwten in een pan koud water en breng aan de kook. Giet de erwten af zodra het water kookt. Meng de pesto, erwten en roergebakken groenten door de gare pasta.

Tip: maak eens een dubbele hoeveelheid pesto en zet de helft in de koelkast, zodat je hem bij je volgende maaltijd kunt gebruiken. Je maakt er granen en groenten lekker mee en je kunt er rauwkost in dopen als je zin hebt in een tussendoortje!

Deliciously Ella is nu te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 19,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.