Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 21 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Pasta met bloody mary saus uit de nieuwe Donna Hay

Traybakes en eenpansgerechten zijn niet alleen erg praktisch en makkelijk, ze hebben ook iets magisch. Door de ingrediënten samen te laten pruttelen en sudderen, worden ze méér dan de som van de delen. Dat is de filosofie waar Donna Hay haar nieuwste kookboek omheen heeft bedacht: One Pan Perfect. Het boek barst dus van de recepten die je in één pan bereidt, zoals deze pasta met bloody mary saus.

Geniaal.

Donna Hay over de pasta

Donna: “Ik ben gek op deze speelse, pikante pasta, die gebaseerd is op onze favoriete pittige cocktail. Het is de perfecte balans tussen pit, zoet en MMM!”

Pasta met bloody mary saus van Donna Hay
Bron: One Pan Perfect

Pasta met bloody mary saus van Donna Hay

Kook de spaghetti in 8 minuten al dente in een grote pan met gezouten, kokend water. Giet af, bewaar 125 ml van het kookwater, en zet apart. 

Zet de pan terug op hoog vuur. Schenk er 2 eetlepels olie in, voeg de tomaten toe en bak ze al roerend 3 minuten, tot de tomatenvelletjes kleur krijgen. 

Draai het vuur iets lager. Bak de chilipeper en knoflook 1-2 minuten mee. 

Roer de wodka, het bewaarde kookwater, de worcestersaus, tabasco, de rest van de olie en zout en peper erdoor. Doe de pasta terug in de pan en schep 1 minuut door tot hij weer warm is. Dien de pasta op met bleekselderijblaadjes en parmezaan. 

Net als bij je favoriete cocktail kun je ook hier de hoeveelheid tabasco aan je smaak aanpassen. 

One Pan Perfect van Donna Hay cover > One Pan Perfect van Donna Hay (Uitgeverij Spectrum) is vanaf 22 november (online) te koop voor € 32,99,-

Meer van Donna Hay?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.