Redactie
Redactie Recepten 12 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Bietenstamppot met appeltjes van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: een bietenstamppot
met appeltjes, kiemgroenten en hangop. Fris, zoetig en tóch een hoofdgerecht!

Was en kook de bieten in circa 1 uur goed gaar. Bewaar het kookvocht. Schil de aardappels en kook ze in een ruime pan gaar. Pel de bieten, snij ze in stukken en voeg ze bij de aardappels, voeg de boter of olie en wat bietenkookvocht toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de appels in parten en snij het klokhuis eruit. Bak de appelparten in een stukje boter met de honing bruin tot ze gaan karameliseren en een beetje zacht zijn. Let op! Hete karamel is heter dan 100 graden…

Schep de bietenstamppot in een schaal en verdeel de appelparten erop. Geef er kiemgroenten en een lepel hangop bij. Voor vlees eters: Lekker met varkensvlees, bijvoorbeeld venkelworstjes of karbonade.

bietenstamppot

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.