Redactie
Redactie Diner 9 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Paprikasoep met witte kool en coquille

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze. Een paprikasoep zit boordevol heerlijk pure smaken en is nog gezond ook!

Was de paprika’s en maak ze schoon door de zaadlijsten eruit te snijden. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Verhit een grote pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de paprikastukjes.

Snijd ondertussen de tomaten en teentjes knoflook fijn en voeg deze na een paar minuutjes toe. Bak kort mee en leg vervolgens twee eetlepels van het mengsel apart. Voeg iets meer dan de helft van de bouillon toe en breng je soep tot nét onder het kookpunt.

Pureer in een blender of keukenmachine de soep zo fijn mogelijk, indien nodig in twee delen. Voeg naar smaak meer bouillon toe en pureer tot hij de gewenste dikte heeft. Bak in een pannetje op middelhoogvuur de coquilles in een scheutje olijfolie twee minuutjes per kant en zet ze apart.

Zeef de soep en breng op smaak met fijn gesneden dille, zout en peper. Snijd de witte kool en prei heel fijn en meng met de reepjes tomaat en parpika. Garneer de soep met dit groentegarnituur en top met de gebakken coquilles.