Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: papardelle met porciniragu

Gedroogde paddenstoelen: wat ons betreft moet iedereen daar standaard een voorraad van in huis hebben. Niet alleen kan er maar weinig tippen aan dat fantastische aroma ervan, hun structuur maakt ze ook nog ‘ns ideaal als vleesvervanger. In dit recept voor papardelle met porciniragù krijgen ze een glansrol. Maak dat één keer en je bent overtuigd.

Dit recept voor papardelle met porciniragù is geïnspireerd op dat van Ixta Belfrage (uit haar boek MEZCLA). Met iets meer groenten (zonder dat je ‘t in de gaten hebt) en een paar aanpassingen smaakmakers hebben we het naar ons Culy-hand gezet. Lekker hoor.

Papardelle met porcini
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Papardelle met porciniragu

Vul je waterkoker en breng aan de kook. Doe de gedroogde porcini vast in een grote kom. Schenk het kokende water bij de porcini en laat 10 minuten weken. Giet daarna het water weg, maar bewaar er een half kopje van. Hak de afgegoten porcini zo fijn mogelijk.

Verhit een scheut olijfolie op medium vuur en fruit daarin de wortelen, ui en de bleekselderij tot de stukjes zacht zijn. Voeg daarna de knoflook, de chilivlokken, de peterselie en heen scheutje sojasaus toe en roer alles goed door. Laat op laag tot medium vuur gedurende vijf minuten stoven.

Draai het vuur nu wat hoger en voeg de porcini, de tomatenpuree en heel veel zwarte peper toe. Proef en voeg naar smaak nog wat extra peper of chilivlokken toe.

Kook de pasta al dente volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar ook hier een kopje van het pastawater. Voeg dit toe aan de pan met de porcini en roer goed. Schenk ook het halve kopje van het porciniwater bij de pan en laat een paar minuten op zacht vuur pruttelen.

Voeg tot slot de helft van de parmezaan en de room toe en roer alles door elkaar. Voeg ook de afgegoten papardelle toe en schep alles door elkaar, zodat de pasta de saus goed heeft opgenomen.

Haal van het vuur en schep de papardelle op met rucola gevulde borden. Maak af met extra parmezaan en met wat extra verse peterselie.

Papardelle met porcini
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.