Emmo de Bie
Emmo de Bie Recepten 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Baka bana (gefrituurde banaan) met pindacrème van Soenil Bahadoer

Toen door de coronacrisis alle horeca dicht moest, besloot sterrenchef Soenil Bahadoer met zijn Spicy-Chef Foodtruck het hele land door te reizen. Vanuit zijn foodtruck serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken. De vijftig populairste recepten van deze smaakvolle gerechten en snacks deelt hij nu in zijn nieuwe boek: Streetfood. Wij mogen alvast zo’n heerlijk gerecht met je delen: baka bana (gefrituurde banaan) met pindacrème.

Soenil: “Gebakken banaan, die verveelt nooit. Ik heb er nu ook weer zin in. De banaan moet donker van kleur zijn, bijna zwart, dan is-ie het best. Heerlijk als bijgerecht bijvoor­beeld bij nasi, maar je kunt het ook zo eten als snack of als dessert. De mogelijkheden zijn eindeloos. Begin eerst met de pindacrème, dan is die klaar wanneer je met de bananen aan de slag gaat.”

Meet the chef: Soenil Bahadoer (De Lindehof**)

Bron: Streetfood

Baka bana met pindacrème

Voor de pindacrème

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de knol­selderij aan. Voeg de kokosmelk, gevogeltebouillon en pindasambal toe en kook het geheel ongeveer 5 minuten tot het gaar is en het vocht ingedampt.

Draai het pindamengsel in een keukenmachine fijn tot een gladde stevige crème.

Voor de gefrituurde banaan

Maak van het zelfrijzend bakmeel, 160 milliliter water en suiker een papje en voeg hier een snufje zout aan toe.

Verhit een frituurpan tot 160 °C.

Snijd de bananen in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Haal de plakken door het beslag en frituur de bananen in 4 minuten knapperig. Laat de bananen uitlekken op keukenpapier.

Serveer de gefrituurde banaan met een dot pindacrème.

Streetfood
Bron: Streetfood

> Streetfood (Nijgh & van Ditmar) van Soenil Bahadoer is online te koop voor € 25,-

Probeer ook eens deze recepten met banaan:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.