Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Koekjes 16 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: vrolijke paaskoekjes met chocolade paaseitjes

De maanden voor Pasen snacken we continu chocolade paaseitjes op de redactie. Hierdoor hebben we onderhand een aardige voorraad aan paaseitjes. Wist je dat je daarmee ook paaskoekjes kunt maken? Kijk maar eens naar deze vrolijke koekjes met paaseieren!

We gebruikten hier mini dragee paaseitjes, maar je kunt alle soorten paaseieren gebruiken voor deze paaskoekjes. Wil je weten welke chocolade paaseieren door de redactie verkozen zijn tot de allerbeste? Bekijk dan eens deze Culy-test van de lekkerste chocolade paaseitjes. Die hebben we trouwens ook gedaan met de paaseitjes in (gekke) smaken van Jamin, denk aan pizza en bubble tea! Zo krijg je pas toffe koekjes met paaseitjes.

paaskoekjes / koekjes met paaseieren
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zelf paaskoekjes maken (koekjes met paaseieren)

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Begin met het smelten van de boter in een pannetje of magnetron.
  3. Giet de gesmolten boter in een kom en zet opzij om 10 minuten af te laten koelen.
  4. Voeg de suiker en de lichtbruine basterdsuiker toe aan de gesmolten boter. Mix goed met elkaar met een mixer. Doe daarna het ei en het vanille-extract erbij en mix opnieuw.
  5. Mix de bloem, baksoda, het bakpoeder en zout in een aparte kom. Doe vervolgens bij de rest en meng voorzichtig met een spatel.
  6. Doe de gehakte paaseieren erbij. Mix opnieuw met een spatel.
  7. Zet het deeg minimaal 1 uur in de koelkast, hierdoor lopen de koekjes niet te veel uit tijdens het bakken.
  8. Verdeel het koekjesdeeg in 10 gelijke ballen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk er extra hele paaseieren in.
  9. Bak de paaskoekjes in 13 minuten gaar, of totdat ze goudbruin van kleur zijn. Laat de koekjes eerst 10 minuten rusten op het bakblik voordat je ze verplaatst naar een koelrek, zodat ze hun vorm behouden.
  10. Laat de koekjes met paaseieren vervolgens minimaal 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur, zodat ze iets steviger zijn, maar de chocolade nog zacht is.
paaskoekjes / koekjes met paaseieren
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer recepten voor Pasen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.