Redactie
Redactie Dessertrecepten 8 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Oreo choco caramel swirl cheesecake

Vorige week vond de Culy Bake Off plaats; het report en de foto’s vind je hierEen recept wat nét niet won, was de Oreo choco caramel swirl cheesecake van finaliste Sanne. Heel erg machtig, heel erg lekker, én we delen vandaag het recept met jou!

Neem een hittebestendige schaal en doe daarin de witte chocolade, de gecondenseerde melken de twee eetlepels boter en verhit het au bain marie. Roer het goed door totdat alles goed gesmolten en alles goed gemengd is. Breek de Oreo koekjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan het chocolade mengsel. Roer het voorzicht door, pas op dat koekjes niet helemaal fijn geplet worden. Giet het mengsel in een springvorm en zet het even in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au bain marie voor de vulling van de taart. Mix de mon chou, de mascarpone, slagroom en het zakje vanille suiker in een kom en meng dit door elkaar met een garde of een mixer. Zodra de chocolade is gesmolten voeg je dit ook toe aan het geheel.

Pak vervolgens de springvorm uit de koelkast en vul deze met de cheesecake van witte chocolade boven op de Oreo fudge bodem.

Smelt vervolgens de melkchocolade samen met 50 ml slagroom au bain marie voor de chocoladesaus voor de swirl. Verwarm het totdat er een gladde saus is ontstaan. Laat deze niet te warm worden.

Verwarm voor de karamelsaus de suiker in een klein steelpannetje op middelhoog vuur, maar roer niet. Er ontstaan langzaam allemaal kleine bellen die langzaam lichtbruin verkleuren. Als het de juiste kleur heeft zet je het vuur uit en roer je langzaam de slagroom er door (pas op: dit kan spetteren!). Zet de saus nog even terug op een klein vuurtje zodat de saus wat kan indikken.

Druppel wat chocolade en karamel over de cheesecake. Let op de beide sausen niet te heet zijn! Maak met de achterkant van een lepeltje groeven in de oppervlakte zodat de chocolade en karamel een beetje in de cheesecake terecht komen. Zet de cheesecake minimaal 5 uur in de koelkast.

Oreo cheesecake

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.