Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: onigirazu met spicy bietjes, krokante kip en sojasausmayo

Onigirazu is een soort sushi-sandwich: twee plakken rijst met zeewier eromheen en een vulling ertussen. Ideaal voor de lunch of als snack onderweg. Wij besloten een versie te maken met spicy bietjes, krokante kip en sla. Superlekker met een snelle sojasausmayonaise.

Die spicy bietjes: hoe zit dat precies? De bietjes waarover het hebben zijn die van Love Beets, een recente ontdekking. Zij verkopen hun bietjes in hapklare blokjes en in toffe smaken. Naast de spicy chili variant hebben ze er ook een met balsamico. Wij vonden die eerste perféct voor deze onigirazu, maar je kunt natuurlijk ook gewone bietjes gebruiken (eventueel met een beetje chili-olie).

En de krokante kip? Die paneren we voor één keer niet zelf (het moet wel een snel lunchgerecht blijven hé?), maar kopen we kant- en klaar. Wil je toch koste wat kost je eigen kip paneren, volgen dan deze methode. En eet je vega(n), dan kun je natuurlijk ook altijd voor vegetarische kipschnitzel opteren.

Wil je je sushi skills verbeteren? Dit zijn de tips van de sushi meester

onigirazu met spicy bietjes, krokante kip en sojasausmayo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Onigirazu met spicy bietjes, krokante kip en avocado

Maak eerst de sushirijst volgens de verpakking (of volg dit stappenplan voor sushirijst).

Leg een norivel klaar op een stuk plastic folie en zorg dat een van de punten naar je toe wijst. Pak wat sushirijst en leg die in de vorm van een vierkantje in het midden van het vel. Leg de sla, de bietjes en de schnitzel op de rijst en eindig met nog een blaadje sla en een laag rijst. Druk het geheel een beetje aan.

Vouw nu eerst de onderste punt naar binnen, dan de bovenste. Doe dat vervolgens ook met de twee andere punten. Vouw dan ook het plastic folie dicht, zodat je een pakketje hebt. Laat dit even rusten, zodat de nori zacht kan worden, dat maakt ‘m straks makkelijker te snijden.

Intussen kun je de snelle sojasausmayonaise maken. Roer daarvoor de sojasaus met de mayonaise in een kommetje

Na een paar minuten snijd je de onigirazu met een scherp mes met plasticfolie en al doormidden. Dat kan diagonaal, maar ook gewoon recht doormidden, net wat je wil.

In dit filmpje wordt het stap voor stap nog eens voorgedaan.

Door de plastic folie kun je ‘m makkelijk vervoeren voor onderweg, bijvoorbeeld in een koeltasje. Wanneer je gaat eten haal je die er uiteraard vanaf.

Meer sushi-recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.