Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Mochi met chocolade-hazelnootpasta (met slechts 5 ingrediënten!)

Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Zo makkelijk kan het leven zijn. In Chinese Takeaway met 5 ingrediënten laat Kwoklyn Wan zien dat Chinees koken helemaal niet complex hoeft te zijn. Kijk maar naar deze mochi met chocolade-hazelnootpasta: dit spectaculaire toetje is dus écht niet zo moeilijk als je denkt…

Kwoklyn: “Mochi wordt gemaakt door kleefrijstmeel met water en suiker tot een kleverig, stevig deeg te kneden. De rijstballetjes met verschillende vullingen worden als zoet tussendoortje gegeten. Dit is mijn versie, die je hopelijk net zo verrukkelijk vindt als ik.”

Gimme my mochi: de trend van de Japanse rijstcakejes

Tip: je kunt verschillende vullingen gebruiken, zoals rodebonenpasta, zwartesesampasta, lotuszaadpasta of zelfs je favoriete jam, marmelade of een bolletje ijs.

mochi met hazelnoot-chocoladepasta
Bron: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Mochi met chocolade-hazelnootpasta

Meng het kleefrijstmeel met 180 ml koud water en de suiker in een grote, magnetronbestendige kom. Dek de kom af met magnetronfolie en zet 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Haal uit de magnetron en roer 3 minuten flink door. Dek opnieuw af met magnetronfolie en zet nog eens 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Roer opnieuw 3 minuten flink door.

Bestuif je werkvlak royaal met maïszetmeel en kneed het kleefrijst- mengsel 10 minuten grondig. Het deeg moet heel elastisch en redelijk stevig aanvoelen. Verdeel het deeg in 12 even grote stukken en vorm tot balletjes.

Druk een balletje tot een platte schijf van 7 cm doorsnede. Schep 1 theelepel chocolade-hazelnootpasta en 1 theelepel pindakaas in het midden, breng de zijkanten naar elkaar toe zodat de vulling met deeg is bedekt en vorm weer tot een balletje. Rol het balletje door het geroosterde sesamzaad en leg apart terwijl je de rest van de balletjes maakt.

Serveer als alle balletjes klaar zijn.

cover Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Chinese Takeaway met 5 ingrediënten (Uitgeverij Good Cook) van Kwoklyn Wan is nú te koop voor € 20,95

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.