Gezonde vega regenboogsalade

Op zoek naar gezond en vegetarisch comfort-food? Dat vind je volop in het gloednieuwe boek Bowls of Goodness van Nina Olsson. En wij mogen er alvast een heerlijk recept uit plaatsen: een regenboogsalade met boekweit, taugé, groente en fruit met een green goddess-dressing.

Verhit de oven tot 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de kleurrijke groenten, zoals radijsjes en tomaten, 20 minuten.

Maak de dressing door de ingrediënten in een keukenmachine te pureren en vervolgens scheutjes water toe te voegen tot hij de gewenste consistentie heeft.

Verhit een steelpan met een scheutje olijfolie en roerbak de boekweit 2 minuten. Giet er zoveel water bij dat de korrels onder staan, voeg een snufje zout toe en breng ze aan de kook. Laat de boekweit 10 minuten pruttelen, of tot de korrels zacht zijn, giet ze af, spreid ze uit op een schone theedoek en laat ze 10 minuten drogen.

Stoom of kook de bloemkool- en broccoliroosjes 4 minuten en spoel ze onder de koude kraan af. Laat uitlekken en zet opzij.
Verdeel de boekweit over vier kommen en leg er de rest van de ingrediënten voor de regenboogsalade op kleur gesorteerd, of gemengd op. Breng op smaak met peper en zout en geef er de dressing bij.

Tip: maak deze superbowl ook eens met kikkererwten of bonen, voor een extra dosis eiwitten.

 Bowls of Goodness ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.