Redactie
Redactie Dessertrecepten 24 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Oh my god: salted caramel cheesecake mét Oreo bodem

O. M. G. Salted Caramel Cheesecake. Een heerlijk recept van Culy-lezer Anne

Bodem:

Vet de springvorm in en/of bedek met een laag bakpapier.

Verkruimel de koekjes, smelt de boter en voeg daaraan het cacao toe. Meng alles goed door elkaar en druk het koekdeeg tot een platte bodem in de taartvorm. Goed aandrukken! Zet de taartvorm in de koelkast.

Cakevulling:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix (met een handmixer of staande mixer) de kwark met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door. Voeg de vanille toe. Haal de taartvorm uit de koelkast en schep het luchtige beslag op de koekbodem.

Zet de taart ongeveer 1 uur in het midden van de oven op 180 graden. Is de taart daarna nog niet gaar (en wiebelig), bedek de vorm dan met aluminiumfolie en zet hem nog iets langer in de oven; zo gaart de taart door, maar wordt de bovenkant niet te bruin.

Haal de taart uit de oven en laat op kamertemperatuur komen. Zet de afgekoelde taart vervolgens in de koelkast: minimaal een paar uur tot een nachtje.

Crème fraîche laagje:

Meng alle ingrediënten (crème fraîche, suiker en vanille) en smeer mooi uit over de cheesecake. Zet de taart terug in de koelkast.

Salted caramel:

Laat de suiker met het water in een pannetje karamelliseren (niet tussendoor roeren!). Eenmaal mooi bruin gekaramelliseerd, haal je het pannetje van het vuur, en giet je de slagroom erbij (pas op: dit gaat bubbelen en is gloeiend heet!).

Roer nu snel door met een garde en zet terug op het vuur. Laat inkoken tot het een mooie karamelsaus wordt. Haal van het vuur (vuur mag uit), doe de blokjes roomboter erbij en roer weer goed door. Voeg zeezout naar smaak toe.

Laat de salted caramel geheel afkoelen tot kamertemperatuur, en giet dan op de taart. Garneer nog extra met zeezout.

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.